Ambient in Dom plus

12. Razvojni dan gozdno-lesnega sektorja - 14. november 2024

Razvojni dan organizirata GZS-Združenje lesne in pohištvene industrije in SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport.

Glavni namen dogodka je predstaviti strokovni in širši javnosti pestrost in širino razvojnih aktivnosti v slovenski gozdno-lesni verigi ter tako krepiti prepoznavnost gozdno-lesnega sektorja kot perspektivnega in razvojno naravnanega, obenem pa mladim predstaviti pestrost razvoja v sektorju ter s tem ustvarjati njihovo zanimanje za delovanje v njem. Razvojni dan je tudi odlična priložnost za medsebojno spoznavanje in povezovanje raziskovalcev iz raziskovalnih organizacij in razvojnikov iz podjetij z ciljem prenosa znanja, novih idej in zametke novih projektov in sodelovanja.

GRADIMO Z LESOM DANES ZA JUTRI - Predstavitev lesene montažne gradnje - 16. november 2024

V soboto, 16. novembra, pripravljamo v osrednjem prostoru celodnevno dogajanje z naslovom GRADIMO Z LESOM DANES ZA JUTRI, namenjeno poslovni in splošni javnosti. V prvem delu dogodka, bodo neodvisni in priznani strokovnjaki predstavili aktualne teme na področju lesene montažne gradnje. V drugem delu pa bodo proizvajalci montažnih hiš imeli priložnost skozi voden pogovor na osebni način predstaviti specifike lastne ponudbe, novosti in osebne preference glede kakovosti bivanja. Pogovor bosta vodila Dušan Waldhütter in Liljana Vogrinec, nosilca vodilne slovenske platforme za spodbujanja kakovostne in trajnostne gradnje in bivanja z lesom slowoodlife.com. Dogodek bo hibriden, kar pomeni, se bo celotno dogajanje zajelo s kamero, kar bo v nadaljevanju predstavljalo odlično vsebino za deljenje vsebine povedanega na digitalnih kanalih.

Skupaj s partnerjem SLOWOODLIFE bomo skozi vse dni sejma predstavljali leseno montažno gradnjo v obliki razstave različnih sistemov lesene montažne gradnje. Predstavitev bo vključevala prikaze prerezov sistemov, njihove opise in nazorne prikaze že izvedenih objektov na digitalnih ekranih.

VEČ O PROJEKTU

Dan zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije - 15. november 2024

Predavanja za strokovno javnost Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije.

Program je v pripravi.

Dan oblikovanja in dizajna - 13. november

Program je v pripravi.

Partnerji