Ambient in Dom plus

Brezplačna neodvisna strokovna svetovanja

Gradbeni inštitut ZRMK

Dvorana Sonet 2

Brezplačni in neodvisni strokovni nasveti
Za obiskovalce sejma so vse dni sejma na voljo od 11. do 18. ure nasveti neodvisnih strokovnjakov, ki vam svetujejo pri gradnji in prenovi hiše ali stanovanja v luči skoraj nič-energijskega standarda, ki bo stopil v veljavo že čez dobro leto dni, za javni sektor pa je že v veljavi. Skoraj nič-energijska hiša mora biti čim bolj energijsko učinkovita in uporabljati v čim večji meri obnovljive vire energije,pri tem je treba upoštevati vseživljenjske stroške.

Prosimo, da si prek e-pošte gcs@gi-zrmk.si rezervirate termin svetovanja. Svetovanje traja 30 minut individualno, zato je zaželeno, da predhodno pošljete načrt, skico ali fotografije prek e-pošte, da vam bodo svetovalci podali čim bolj kakovosten nasvet, ki ustreza dejanskemu stanju.

Brezplačna in neodvisna strokovna predavanja
Vse dni sejma bodo med 10. in 19. uro oz. v nedeljo do 17.30 ure potekale samodejne predstavitve in predavanja v zvezi z gradnjo in prenovo v skoraj nič-energijskem standardu, energijsko optimizacijo stavb, celovito energetsko prenovo stavb, sodobnimi sistemih ogrevanja, hlajenja in prezračevanja, zdravim bivalnim okoljem (preprečitev vlage in plesni in kakovost notranjega zraka), različnimi primeri gradenj hiš, izbiro oken in vrat in njihovo vgradnjo ter neporušnimi metodami preiskav – georadar, termografija in test zrakotesnosti.

Program GI ZRMK (179 KB)

Mreža ENSVET – Eko sklad

Preddverje Marmorne dvorane – B2

Vas zanimajo aktualne subvencije, nepovratne finančne spodbude in krediti Eko sklada za občane? Namenjeni so za spodbujanje učinkovite rabe energije in rabe obnovljivih virov. Kateri ukrepi v energetsko obnovo se subvencionirajo? Kdaj se lahko pridobi ugoden kredit Eko sklada? Kateri so razpisi za enostanovanjske in večstanovanjske stavbe? Na kaj moramo biti pozorni pri izpolnjevanju vlog, da bo vloga popolna? Katere so pogoste napake pri izpolnjevanju vlog? Strokovnjaki Eko sklada vse dni sejmov na razstavnem prostoru v preddverju Marmorne dvorane – B2 odgovarjajo na vaša vprašanja, razkrivajo podrobnosti in novosti razpisov Eko sklada.

Program ENSVET

Posvet in okrogla miza: Izzivi v lesarstvu