Ambient in Dom plus

Projekt obsega razstavo in prestavitve namenjene strokovni in splošni javnosti.

Partnerja projekta

Gradimo z lesom danes za jutri

Učna pot različnih tipov lesene montažne gradnje in predstavitve za strokovno/poslovno in splošno javnost

Razstava je pripravljena kot učna pot skozi prikaz različnih sistemov lesene montažne gradnje:
• skeletna
• panelna
• masivna
› mozničena IQ wood
› lepljeni ploskovni elementi po sistemu X-Lam
› brunarica
• modularna

Vsak od navedenih sistemov bo predstavljen na razstavnem prostoru, ki bo oblikovan kot učna  pot od enega do drugega proizvajalca. Proizvajalec bo predstavil svoj model (prerez, tipični element), na panoju bo podal osnovne bistvene podatke, na digitalnem ekranu pa bo nabor izvedenih objektov v foto in video obliki.

V soboto, 16. novembra pripravljamo v osrednjem prostoru celodnevno dogajanje z naslovom GRADIMO Z LESOM DANES ZA JUTRI, namenjeno predvsem splošni javnosti. V prvem delu dogodka,  bodo neodvisni in priznani strokovnjaki predstavili aktualne teme na področju lesene montažne gradnje. v drugem delu boste proizvajalci montažnih hiš imeli priložnost skozi voden pogovor na osebni način predstaviti specifike vaše lastne ponudbe, novosti in osebne preference glede kakovosti bivanja.

VEČ O PROJEKTU (pdf)

POVABILO K SODELOVANJU PRI PROJEKTU GRADIMO Z LESOM DANES ZA JUTRI

 

 

“Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport z veseljem sodeluje na sejmu Ambient in Dom plus, kjer bo letos poudarek na leseni montažni gradnji. Les kot vsestransko uporaben material prihodnosti ne le spodbuja trajnostni razvoj, temveč predstavlja tudi priložnost za inovacije v gradbeništvu in gospodarstvu. Vabljeni, da se nam pridružite pri odkrivanju različnih dejstev in potencialov, vezanih na leseno gradnjo.”

Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport