Ambient in Dom plus

Mladi kreativci, vabljeni,
da se s svojimi inovacijami pridružite 13. razstavi in borzi oblikovanja TOP IDEJE, ki jih letos še posebej izpostavljamo pod sejemskimi žarometi.

Vaše prijave sprejemamo do 1. oktobra!

V okviru sejma Ambient Ljubljana smo do leta 2023 zabeležili 12 razstav in borz kreacij mladih in obetavnih kreativcev TOP IDEJ. Vsako leto posebna komisija izbere najboljše in jih nagradi s priznanji. Izbrani mladi razstavljavci se predstavljajo z različnimi izdelki in pristopi. Nekateri stavijo na moderne tehnologije, drugi na recikliranje ali ročno izdelavo izdelkov. Predstavljajo se kot posamezniki ali v skupini. Na Gospodarskem razstavišču smo ponosni na to, da gre za projekt, ki marsikateremu mlademu oblikovalcu, arhitektu, rokodelcu ipd. omogoči prvo javno predstavitev in priložnost za nove podvige v poslovni svet oblikovalske industrije. Letos se boste lahko predstavili pod novim krovnim imenom sejma Ambient in Dom plus.

Prijava

Prostor je omejen, zato si čimprej zagotovite svoj razstavni prostor.

Veljavna prijavna dokumentacija vsebuje:

1. Osnovni podatki o prijavitelju in projektu.
2. Razlagalno besedilo v slovenskem jeziku (ne več kot 500 znakov). V besedilu je zaželjena opredelitev osnovnih značilnosti, posebnosti in prednosti izdelka.
3. Predstavitev izdelkov (format JPG ali PDF, primerne resolucije za splet, velikost ne sme presegati 3 MB).
4. V primeru, da imate izdelan prototip ali model: vsaj eno digitalno fotografijo primerne resolucije za tiskane medije (format JPG, daljša stranica naj ima najmanj 21 cm oz. 300 dpi pri velikosti 1:1).

Obrazec za oddajo prijavne dokumentacije najdete na spodnji povezavi …

SPLETNI OBRAZEC

Splošno o razstavi in prijavni pogoji

Rok za prijavo: 1. oktober 2024
Postavitev razstavnih prostorov: 9. – 12. november 2024

Postavitev razstave

Prijavitelje, ki se bodo pravočasno prijavili in zadostili osnovnim predstavitvenim kriterijem, bomo do 7. oktobra 2024 povabili k postavitvi razstave (preko spletne pošte).

Za postavitev razstave bo vsak razstavljavec dobil svoj razstavni prostor, ki bo vseboval:

  • talno markacijo v izmeri 3 x 2 m
  • enovito podlago za vse razstavljavce
  • enotno označitev posameznega razstavnega prostora opremljeno z imenom razstavljavca in projekta
  • primerno osvetlitev

Cena za sodelovanje na razstavi znaša 50 € za pet dni (DDV je vključen).

Vsak razstavljavec si nato svoj razstavni prostor še samostojno in poljubno uredi. Poleg plakatov so za boljšo predstavitev ideje zaželjeni tudi prototipi in modeli.

Kaj prinaša sodelovanje?

Sejem Ambient in Dom plus vam ponuja razstavni prostor za promocijo vaših idej. Razstava Top ideje bo vključena v promocijski splet sejma (sejemski katalog, oglase itd.). Skupaj z medijskim sponzorjem vsako leto pripravimo medijsko odmeven in prepoznaven dogodek.

Najboljše Top ideje bodo na podlagi izbora strokovne komisije dobile priznanja. Gospodarsko razstavišče bo v okviru zaključnega dogodka podelilo tri nagrade »Top ideja« za dobro oblikovan izdelek/e.

Na razstavnem prostoru bo prisotna strokovna oseba, ki bo vzpostavljala stike med razstavljavci, proizvajalci in obiskovalci sejma.

Vprašanja

Vsa vprašanja in pripombe glede vsebine in oddaje razstavnih gradiv lahko vpišete v spodnji obrazec.
Polja označena z * zahtevajo obvezen vnos.