Ambient in Dom plus

Prihajata 31. sejem Ambient Ljubljana in 5. Dom Plus

Svetujemo. Vgrajujemo. Opremljamo. 31. Ambient Ljubljana in 5. Dom Plus, Gospodarsko razstavišče, 5. – 9. oktober

31. Ambient Ljubljana – sejem pohištva in notranje opreme ter 5. Dom Plus  s stavbnim pohištvom, ogrevalno in hladilno tehniko ter montažnimi hišami odpirata vrata od 5. do 9. oktobra. Pod isto streho se na obeh sejmih predstavlja prek 200 podjetij iz 18 držav.

Tudi letos sejma spremlja bogat spremljevalni program s skupnim imenovalcem TOP: 11. borza in razstava mladih, še neuveljavljenih arhitektov, oblikovalcev in drugih kreativcev – TOP IDEJE, posebni gost Top idej letošnje leto je TAK Kolektiv, brezplačno arhitekturno svetovanje – TOP ARHITEKT, na odprtju sejma bomo podelili tudi nagrade 31. sejma Ambient Ljubljana, nagrada Top Ambient, štiri nagrade Top ideje in priznanje Društva oblikovalcev Slovenije. Vse dni sejma pa so na voljo brezplačna svetovanja svetovalcev in strokovnjakov Gradbenega inštituta ZRMK in Mreže EN SVET – Eko sklada ter brezplačni 3D izrisi kopalnice. Letošnja novost je prvi vzorčni interaktivni virtualni prostor GR, ki razstavljavcem ponuja možnost predstavitve svojih izdelkov, obiskovalcem pa nepozabno izkušnjo.


Brezplačna svetovanja
V sklopu projekta Top arhitekt so vse dni sejma na voljo brezplačna svetovanja mladih arhitektov. Ob predhodni prijavi na spletni strani na 30-minutni termin, svetovalci predlagajo ideje za prenovo doma. Tako postane oblikovanje ambientov dostopno vsem, zagotovo pa se obrestuje na dolgi rok, ker je strokovno, domišljeno in funkcionalno. Izkušena Merkurjeva svetovalca v sklopu sejma pripravljata brezplačne 3D izrise kopalnic. Arhitekti, statiki, gradbeni fiziki in drugi strokovnjaki Gradbenega inštituta ZRMK svetujejo glede gradnje in prenove hiše ali stanovanja. Vse dni se odvijajo tudi samodejne predstavitve in predavanja z aktualnimi vsebinami s področja graditeljstva. Z brezplačnimi nasveti in razgovori sodelujejo tudi svetovalci Mreže EN SVET – Eko sklad. Pomagajo pri izboru, načrtovanju in uresničevanju investicijskih ukrepov učinkovite rabe energije in rabe obnovljivih virov v stanovanjskih stavbah.

11. razstava in borza Top ideje

Gospodarsko razstavišče na razstavi in borzi Top ideje že več kot 10 let ponuja mladim, a perspektivnim predstavnikom oblikovalske stroke, da se s svojimi prototipi morda celo prvič predstavijo strokovni in širši javnosti. Letos se na borzi in razstavi predstavlja 28 mladih razstavljavcev. Z različnimi izdelki in pristopi nekateri stavijo na moderne tehnologije, drugi pa na recikliranje ali ročno izdelavo izdelkov.

Sejemske razstave
Posebno pozornost smo letos namenili razstavam Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Fakultete za dizajn Univerze na Primorskem in Višje strokovne šole Maribor. Poseben čar bosta sejmu dali tudi razstava Thonetovih stolov, Ukrivljene krivine Jurija Riharja in razstava obnovljenega pohištva Reunica. V vlogi posebnega gosta sejma se predstavlja mednarodno podjetje Cattelan Italia.

Sejem bo odprt od srede, 5. oktobra, do sobote, 8. oktobra, od 10. do 19. ure, v nedeljo, 9. oktobra, pa do 18. ure.

Redna vstopnica znaša 9, v spletni prodaji 6 evrov.
Znižana vstopnica Happy Hour – 5 evrov je na voljo v sredo, četrtek in petek (5. do 7. oktobra) – od 12. do 16. ure, v soboto in nedeljo (8. in 9. oktobra) – od 16. do 19./18. ure. Obiskovalce vabijo, da se morebitni gneči izognejo z nakupom cenejše vstopnice prek spleta. S spletno vstopnico imajo tudi brezplačen prevoz z avtobusom LPP na razstavišče in nazaj.

Vsak obiskovalec prejme ob nakupu vstopnice katalog. Kot vodnik ga popelje po sejmu, hkrati pa je katalog tudi priročnik, v katerem je mogoče najti vrsto poljudnih člankov s področja graditeljstva, program svetovanj ter seznam razstavljavcev z njihovimi opisi in kontakti.

Vabljeni, da se kot predstavnik medijev zaradi elektronskega sistema vstopa akreditirate.

Prilagamo vabilo na slovesno odprtje TUKAJ.
Dobrodošli, da se nam pridružite v sredo, 5. oktobra ob 13.00 uri v dvorani Urška.

Za vašo medijsko pozornost, najavo dogodkov, obisk naših prireditev ter poročanje o njih se vam najlepše zahvaljujemo.

Za vse podrobnejše informacije smo vam z veseljem na voljo.

Prijazen pozdrav,
Ina Unuk, ina.unuk@gr-sejem.si